Війська рф вчиняли терор місцевого населення у захоплених селах Харківщини: у ХОВА розкрили подробиці

Запеклі бої із російськими загарбниками на Харківщині продовжуться.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов в ефірі телеканалу "Настоящее время" розповів про наслідки окупації населених пунктів регіону. Очільник області зазначив, що мешканці розповіли українським військовим та представникам влади про нелюдське ставлення до них з боку окупантів. 

За словами Синегубова, у населеному пункті Циркуни, місцеві півтора місяці провели у підвалах без можливості вийти. Люди з'являлися на вулицю, аби знайти продукти харчування, воду та попросити про допомогу. Багато мешканців отримали поранення від обстрілів. 

"При цьому окупанти або робили попереджувальні постріли, або одразу стріляли на ураження. Місцеві жителі зустрічали наших визволителів із радістю та вдячністю", - розповів Синєгубов.

Очільник ХОВА зазначив, що у звільнених ЗСУ населених пунктах продовжують фіксувати велику кількість мінувань. Росіяни заміновували житлові будинки, заклади освіти та дитячі садочки. Синегубов додав, що без дозволу українських військових повертатися на звільнені території вкрай небезпечно. Робіт з розмінування населених пунктів залишається багато. 

Синегубов також заявив, що російські війська не полишили планів захопити Харків та область, але українські військові чітко розуміють, як діяти у випадку загострення ситуації. 

"Ми чітко тримаємо оборону Харкова, військові  знають по яких позиціях ворог може атакувати. Ніхто звідси добровільно відходити не буде і те, що сьогодні в місті стало набагато тихіше, – заслуга наших хлопців. Ми розуміємо, що відвойовуючи кожен метр території, проливається кров наших захисників. Це ціна нашої свободи, нашого європейського вибору", - зауважив голова ХОВА. 

Запеклі бої із російськими загарбниками на Харківщині продовжуться. 

Раніше на порталі "Коментарі" - Окупанти не забирають трупи своїх солдатів та офіцерів, кидаючи їх на полі бою. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися