Окупанти продовжують обстріл звільнених сіл на Харківщині: у ХОВА озвучили подробиці

Внаслідок обстрілу в Богодухівському районі було поранено одну людину

Російські окупанти продовжують обстрілювати визволені населені пункти Харківської області. Зокрема, вночі ворог завдав ударів по Циркунам, а вранці, 11 травня, було обстріляно село Новий Мерчик у Богодухівському районі. У самому Харкові значних обстрілів не зафіксовано. Про це розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

За словами очільника області, внаслідок обстрілу в Богодухівському районі було поранено одну людину.

"Те, що в Харкові набагато тихіше, заслуга виключно наших воїнів. Ворог добровільно не має наміру покидати нашу територію, кожен метр доводиться відвойовувати ціною життів наших військових. На окремих напрямках окупанта вдалося відтіснити до кордонів з рф, - сказав Олег Синєгубов.

Голова обласної військової адміністрації додав, що для нормалізації життя в Харкові необхідно вжити багато заходів, оскільки інфраструктура деяких районів серйозно постраждала. Наприклад, на Салтівці зруйновано багато багатоповерхівок, перебито деякі газові магістралі.

Синегубов додав, що сьогодні завданням ХОВА та міської мерії сьогодні є подача електрики, газу до будинків, які вціліли, щоб власники мали умови для проживання.

Нагадаємо, що міський голова Харкова Ігор Терехов розповів , коли міська влада планує відновити роботу метрополітену для перевезень пасажирів. За його словами, наземний громадський транспорт у Харкові запустять наступного тижня.Проте метрополітен запустити на сьогоднішній день неможливо, тому що там важча ситуація. Терехов заявив, що підземку буде запущено після того, як звідти зможуть вивести людей, які ховаються від обстрілу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися