Російські пропагандисти розповсюджують новий фейк про Харків

Пропаганда почала стрімко розповсюджувати новину із заголовками "Терехов загнав дітей у метро"

Російські пропагандисти поширюють новий фейк у ЗМІ та соціальних мережах про те, що мер міста Харків Ігор Терехов "загнав дітей у метро". "Новини" створено на основі інформації із сайту Харківської міськради про уроки для дітей, які проводять на станціях метро. Про це повідомляють у Харківському антикорупційному центрі.

Зазначається, що напередодні мерія повідомляла про заняття, які вчителі проводять для дітей, які ховаються в метрополітені від ворожих обстрілів.

Російські пропагандисти почали стрімко поширювати новину із заголовками "Терехов загнав дітей у метро", яку в ХАЦ називають фейком, оскільки діти перебувають у метро через постійні російські обстріли.

picture

З початком повномасштабного вторгнення росія постійно завдає ударів по районах Харкова. Найбільше постраждали жителі Салтівки, а станції "Студентська" та "Академіка Павлова", де проводять заняття, розташовані саме у цьому районі міста. У ХАЦ додають, що заняття офлайн у школах також припинилися через російську агресію.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що харківські поліцейські зафіксували черговий злочин російських окупантів. 11 травня у селищі Степанки з території приватного домоволодіння правоохоронці вилучили тіла трьох загиблих громадян України. По цивільних стріляв ворожий танк. Зазначається, що внаслідок обстрілу загинуло четверо людей, а двох громадян, які отримали поранення, окупанти вивезли на територію російської федерації. Вказані події сталися під час тимчасової окупації селища Степанки Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися