Війська РФ масовано обстріляли Харківщину: Жахливі пожежі (ФОТО)

У Харківській області спалахнуло кілька великих пожеж

У Харківській області 13 травня рятувальники 12 разів гасили пожежі після обстрілів. Про це розповіли у пресслужбі ДСНС Харківської області.

На території Дергачівської громади полум'я охопило рештки двох складських будівель. Два оперативні відділення 53-ї пожежно-рятувальної частини зіткнулися з пожежею, яка охопила 300 кв.м.

На території Чугуївської громади пожежа охопила близько 3 га хвойної підстилки та трави. Також обстрілом ворог пошкодив газопровід низького тиску.

На території Циркунівської громади пожежа охопила 500 кв. Рятувальники гасили 3 приватні будинки та 2 гаражі. Два оперативні відділення ДСНС успішно ліквідували пожежу.

Протягом доби рятувальники розбирали завали у зруйнованих будинках Київського, Новобаварського, Салтівського, Індустріального та Холодногірського районів Харкова, а також Дергачівської громади.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися