Війська РФ перестали обстрілювати Харків: Тиша вже кілька днів

Війська РФ продовжують обстрілювати Харківську область

Вже кілька днів війська РФ взагалі не обстрілюють Харків. При цьому удари по області продовжуються. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та зазначив, що Ізюм залишається найгарячішою точкою в регіоні.

"На Півночі українська армія кілька тижнів тому перейшла у контрнаступ, чим пояснюється відносна тиша Харкова. Проте, відступаючи, окупанти мінують території Харківської області. Також Північно-Східний напрямок у нас – найгарячіший. Там тривають активні бойові дії. Ворог відступає. Відступаючи, він мінує абсолютно всі, всі підходи: це і житлові будинки, лісосмуги, узбіччя доріг, використовуючи різні технології, у тому числі і тип "Землеробство", це дистанційне мінування. І у нас є випадки, на жаль, коли люди почали повертатися до своїх домівок, і громадянські підірвалися у своєму будинку", - написав Синєгубов.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися