Війська РФ обстріляли Харків: Куди потрапили (ФОТО)

Харківську область знову обстріляли

Війська РФ 20 травня знову обстріляли Харківську область. Про це розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

"За минулу добу російські окупанти із реактивних систем залпового вогню обстріляли Олексіївку, Салтівку. Увечері через потрапляння боєприпасу в Харкові горіли павільйони одного з ринків міста. По області боєприпаси влучали у Дергачах, Малій Данилівці, Чугуївському районі, Циркунах - рятувальники гасили пожежі у приватних домоволодіннях. Ракетний удар фактично знищив Лозівський Будинок культури. Вночі окупанти обстрілювали Золочівську громаду, горіли житлові будинки. Всього за добу внаслідок російської агресії - 20 поранених: Харків - 2; Лозова - 8, смт. Шевченкове - 6;с. Донець, Балаклійської громади - 1;  Руські Тишки - 1, Дергачі - 2. На жаль, загинула 66-річна жінка у Дергачах", - розповів Синєгубов.

Контекст:

У Харкові багато мешканців у ніч на 19 травня прокинулися близько 4 години ранку через гучний вибух. Стало відомо, що обстріляв ворог.

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися