Накази відкривати вогонь Харківщиною віддавав уродженець України (ФОТО)

Командирові було повідомлено про підозру

Житлові масиви селищ Мала Рогань та Вільхівка 26 березня обстріляли з вогнеметної системи залпового вогню ТОС-1 "Буратіно". Стало відомо, хто на це наказував. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За інформацією джерела, злочинний наказ російським військовим віддав командиру окремої мотострілецької бригади 6 загальновійськової армії Західного військового округу Збройних Сил РФ. Варто зазначити, що російський командир є уродженцем міста Ужгорода Закарпатської області.

Внаслідок обстрілу пошкоджено цивільні об'єкти, серед яких навчальний заклад Ольховської сільської ради. Від обстрілу того дня також загинула 13-річна дівчинка, яка отримала мінно-вибухові травми.

У прокуратурі зазначають, що за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, російському командиру було повідомлено про підозру. Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ у Харківській області.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти ввели додаткові війська на північ Харківської області, щоб стримати контрнаступ Збройних Сил України у напрямку Волчанська.

На території Харківської області російські окупанти намагаються закріпитись на околицях населеного пункту Тернова. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

На території Ізюму Харківської області російські окупанти розгорнули додаткові підрозділи ствольної артилерії. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися