У Балаклії критична ситуація: що там відбувається

До міста не можуть завезти гуманітарну допомогу

Ситуація в Балаклії зараз нагадує Ізюм. Місто залишається без електрики та води. Окупанти не випускають людей, які хочуть виїхати із міста. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомив голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

Так, за словами Масельського, протягом останніх трьох тижнів у Балаклію не можуть завести гуманітарну допомогу для місцевих мешканців, оскільки окупанти не дозволяють проїзду. Доставляти гуманітарку до Балаклії давали змогу до 7 травня. Ситуація у місті зараз критична.

Крім того, у Балаклії зараз немає електрики, немає води. Окупанти не дають поїхати ремонтним бригадам і полагодити лінії. Як зазначає Масельський, ситуація у місті нагадує Ізюм.

До речі, в Ізюмі зараз люди перебувають на межі виживання, оскільки останній гуманітарний коридор був 12 березня. Продуктів у місті немає. Переміщення містом також обмежене. При цьому на Ізюмщині щодня ведуться обстріли. У більшості населених пунктів уже не залишилося вцілілих будинків. Люди буквально виживають.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти ввели додаткові війська на північ Харківської області, щоб стримати контрнаступ Збройних Сил України у напрямку Волчанська.

 На території Харківської області російські окупанти намагаються закріпитись на околицях населеного пункту Тернова. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі. 

 На території Ізюму Харківської області російські окупанти розгорнули додаткові підрозділи ствольної артилерії. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харківській області ЗСУ збирають тіла російських військових. Ці тіла українська сторона може обміняти на живих або загиблих українських бійців. Це стандартна практика цієї війни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися