На Харківщині окупанти обстріляли з "Градів" колону цивільних авто

На російських блокопостах людей залякують, що нібито їх розстрілюватимуть нацисти

Військовослужбовці Нацгвардії, які захищають Україну на Чугуївському напрямку, стали свідками, як російські окупанти обстрілюють колони цивільних авто, на яких люди намагаються евакуюватися. Про це повідомляється на сторінці "Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України" у Facebook.

За інформацією джерела, ця історія сталася 30 квітня 2022 року. У той день слобожанські гвардійці проїжджали невелике село Чугуївського району Зарожне та почули вибухи. Потім помітили сильне задимлення та колону із семи цивільних авто, які під обстрілами в'їхали до населеного пункту. Частина машин уже була скалічена уламками.

"Я побачив Volkswagen з розбитим лобовим склом. Там були двоє чоловіків і дівчина. У одного чоловіка всі руки та обличчя були в крові. Він тримався за голову. Я побіг надавати йому допомогу та рятувати інших, бо з досвіду знаю – "Градами" зазвичай "насипають" серіями, найчастіше чотири рази поспіль. Спочатку ми ховалися під парканом, потім перейшли під велике дерево", – розповідає слобожанський гвардієць Володимир.

picture

На фото – гвардієць Володимир

За словами Володимира, люди намагалися евакуюватись зі Старого Салтова, який на той момент перебував під окупацією. На щастя, їм вдалося залишитися живими. Зазначається також, що окупанти використовували громадянських людей як "наживку".

"Люди, що виїжджали з окупованих селищ, розповідали нам, що російські військові на блокпостах спочатку залякують цивільних, мовляв: "До України ви не доїдете, Вас нацики розстріляють!" точку дрон, щоб коригувати вогонь за цивільними", – описує Володимир тактику окупантів.

На щастя, постраждалих вдалося доставити до Харкова військовими машинами, а потім передати їх медикам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

У Харкові для оборони обласного центру створюється новий батальйон територіальної оборони.

Угруповання російських окупантів у районі Ізюму на території Харківської області останнім часом значно деградувало.

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович розповів, чому зупинився наступ Збройних Сил України у напрямку Вовчанська Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися