Зеленський нагородив орденом командира тероборони Харкова: подробиці

Президент України Володимир Зеленський нагородив державною нагородою командира бригади територіальної оборони із Харківської області

Президент України Володимир Зеленський нагородив державною нагородою командира бригади територіальної оборони з Харківської області – йдеться про полковника Романа Грищенка. Про це стало відомо із відповідного указу, який опублікувала прес-служба глави держави.

Відомо, що Роман Грищенко був удостоєний ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність, самовіддані дії у захисті державного суверенітету та вірність військовій присязі. Полковник Грищенко є кадровим військовим, до широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого він був підприємцем, однак після початку бойових дій повернувся до лав Збройних Сил України та очолив 127 бригаду Сил територіальної оборони.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують.

Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямах противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися