Ситуація у Харкові та Харківській області на 31 травня - ХОДА

Ворог продовжує обстрілювати Харків та Харківську область

Минулої доби російські окупанти обстріляли кілька районів Харкова, а також Харківської області. Внаслідок події є загиблі. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За інформацією джерела, під обстріл потрапили Київський та Основ'янський райони Харкова. В області було обстріляно Харківський, Чугуївський, Ізюмський та Богодухівський райони.

Внаслідок обстрілів загинули троє людей: жінка у смт Коротич, чоловік у селі Уди, що у Богодухівському районі та ще одна жінка у смт Чкаловське. Крім того, 14 людей отримали поранення. З них 4 особи у Харкові, зокрема 16-річний хлопець. У смт Коротич Харківського району постраждало 5 цивільних, зокрема дівчина 13 років. Усі постраждалі – мирні громадяни.

Вранці 31 травня окупанти завдали ударів по Харківській області. Було обстріляне село Іванівка, що в Ізюмському районі. В результаті загинула 12-річна дитина. Ще один громадянський отримав поранення. У Золочеві внаслідок обстрілу загинула одна жінка.

Як зазначає Синєгубов, бойові дії на території Харківської області продовжуються. Окупанти роблять спроби контратаки. Зазначається, що загарбники спробували контратакувати у районі с. Довге, але успіху не мали та тому відступили. Наші військові утримують позиції та завдають окупантам втрат.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

В Ізюмському районі Харківської області авіація Збройних Сил України знищила скупчення техніки та живої сили російських окупантів. У пресслужбі командування Повітряних Сил ЗСУ у соціальних мережах з'явилося відео знищення російських загарбників.

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника управління Служби безпеки України в Харківській області під час свого робочого візиту 29 травня. Що спричинило звільнення, читайте у матеріалі на нашому сайті.

Харківська область опинилася в лідерах по потерпілих від війни дітям. За даними Офісу Генпрокурора, по всій Україні з початку повномасштабної війни офіційно зафіксовано 687 дітей. Проте насправді ця цифра може бути значно більшою.

Російські військові в черговий раз завдали ракетного удару по Харківській області з Білгорода. Внаслідок обстрілу в одному з міст спалахнув склад. На щастя серед населення жертв немає.



Джерело: https://t.me/synegubov/3341
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися