На тимчасово окупованій території Харківщини люди залишилися без грошей

Люди не мають можливості отримати пенсії та зарплати

У Борівській громаді, яка перебуває під тимчасовою окупацією, зараз дуже складна ситуація, оскільки там немає зв'язку, світла, в аптеках немає ліків, а люди лишилися без коштів. Про це повідомили у пресслужбі Борівської сільради.

Станом на 1 червня у Борівській селищній територіальній громаді не ведуться бойові дії, проте вона все ще залишається під окупацією військових Росії. Керує громадою російський військовий комендант, спираючись на військову поліцію та місцевих колаборантів.

За словами джерела, люди в окупації залишаються без мобільного зв'язку та інтернету. У деяких населених пунктах немає електропостачання. В аптеках немає життєво необхідних ліків, а в лікарнях добігають кінця запаси інсуліну. Люди не мають можливості отримати пенсії та зарплати, оскільки в громаді не працює банківська система і ніде зняти готівку.

Також наголошується, що у громаді завершилася посівна кампанія. Фермерським господарствам вдалося засіяти лише 30-35% від запланованих площ. Сільгосппідприємства підрахували збитки, які завдала Росії. За попередніми даними, втрати лише 17 найбільших господарств становлять близько 450 млн грн. У результаті бюджет Борівської селищної територіальної громади недоотримає приблизно 70-80% надходжень від сільського господарства.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 Харківська область опинилася в лідерах по потерпілих від війни дітям. За даними Офісу Генпрокурора, по всій Україні з початку повномасштабної війни офіційно зафіксовано 687 дітей. Проте насправді ця цифра може бути значно більшою.

• Російські військові в черговий раз завдали ракетного удару по Харківській області з Білгорода. Внаслідок обстрілу в одному з міст спалахнув склад. На щастя серед населення жертв немає.

• В Ізюмському районі Харківської області авіація Збройних Сил України знищила скупчення техніки та живої сили російських окупантів. У пресслужбі командування Повітряних Сил ЗСУ у соціальних мережах з'явилося відео знищення російських загарбників.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися