У боях за Харківську область загинув письменник

У боях за Харківську область загинув Олександр Бережний

На Харківщині ще 4 травня загинув співробітник "Укрзалізниці" Олександр Бережний. Чоловік виконував бойове завдання біля селища Старий Салтів. Про це розповіли у пресслужбі "Укрзалізниці".

"У перший день війни добровольцем прийшов у військкомат і був мобілізований на службу до Збройних Сил України. Свій 57-й день народження у березні відзначив зі зброєю в руках. Олександр Бережний загинув 4 травня під час виконання бойового завдання біля Старого Салтова на Харківщині. Цей населений пункт наші військові звільнили наприкінці квітня, але ворог постійно обстрілював його, тут точилися запеклі бої", - розповіли в "Укрзалізниці".

Олександр Бережний народився у Жовтих Водах Дніпропетровської області, на залізниці почав працювати у 2020 році, був активістом, очолював літературну студію у рідному місті, був автором кількох поетичних збірок. Остання збірка так і не вийшла до друку. Під час служби чоловік писав вірші про Харків.

"Через війну не встиг надрукувати збірку "Він летить!". І навіть у зоні бойових дій у вільні хвилини брався за перо. Побратими передали дружині блокнот зі збіркою поезій "Харків. Вірші під обстрілами. Він і вона", - зазначили в "Укрзалізниці".

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися