Мешканцям на окупованій території намагаються передавати ліки

Україна передає ліки мешканцям на окупованій території

Українській стороні з третьої спроби таки вдалося передати ліки до окупованої Борової. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"Щоб хоч якось підтримати жителів окупованої громади, місцева влада, волонтери та небайдужі громадяни не полишають зусиль щодо передачі на окуповані території гуманітарної допомоги. Дві попередні спроби були зірвані, але сьогодні нарешті все вдалося. Наші відчайдушні борівчани з ризиком для життя і під звуки обстрілів переправили в Борову інсулін і багато ліків різного спектру дії, які були надані Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації та обласною лікарнею, адресні посилки жителям громади від їхніх близьких та рідних, а також крупи, макарони, консерви, тушонку, інші продукти, дитяче харчування, засоби гігієни тощо. Гуманітарний вантаж надано громадською організацією Help me Kharkiv та Червоним Хрестом. На жаль, ця допомога не перекриє потреби усіх місцевих мешканців, але, принаймні, допоможе тим, хто потребує її найбільше”, — йдеться у повідомленні. 

На території окупованої громади залишаються тисячі місцевих жителів, які не можуть отримати заробітні плати, соціальні виплати та пенсії, а також доступ до мобільного зв'язку та інтернету. І без того високі ціни на харчі та товари першої потреби знову зросли на 30-40%. Ймовірно, це пов'язано з тим, що окупанти намагаються штучно зрівняти курс гривні до рубля (раніше він був тут у співвідношенні 1:2, а тепер – 1:1,5). У складній ситуації мешканці намагаються виживати коштом домашнього господарства.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися