ЗСУ активно зміцнюють Харків: Як проходить підготовка

Харків зміцнюють трьома кільцями оборони

Харківські захисники продовжують укріплювати місто. Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов.

"Харків буде недоступний для настання ворожих військ. Над облаштуванням інженерних споруд працюють військові, а також співробітники будівельних компаній та комунальних служб. На жаль, Харків практично щодня обстрілюється ракетами з території Білгородської області. Тому повністю безпечним місто зробити практично неможливо. У зв'язку з цим, не варто нехтувати сигналами тривоги, намагатися уникати місць великого скупчення людей, ховатися в укриття.Наразі комунальні працівники та волонтери Харкова обстежують, у якому стані знаходяться підвали в багатоповерхових будинках.Найчастіше це єдине місце, де люди можуть сховатися від обстрілів. Але стан таких укриттів найчастіше бажає кращого", - сказав Терехов.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися