В Ізюмі російських військових більше, ніж мирних жителів

Як живе окупований Ізюм

В Ізюмі зараз перебуває величезна кількість російських солдатів. Військових у рази більше ніж мирного населення. Про це розповіли самі мешканці, передає сайт "Обрії".

У місті самопроголошена влада випустила дві інформаційні листівки "Ізюмський телеграф". У такий спосіб проводиться пропаганда. Управління освіти очолила колишній бухгалтер – Бабаївська Юлія. Наразі йдуть підготовчі до нового навчального року роботи. Школи отримують від РФ художню літературу та підручники, а канцелярські товари планують безплатно роздати учням перед початком занять. При цьому заявляється, що всі випускники зможуть безкоштовно навчатися у російських вишах.

Також самопроголошений голова Соколов В.В. підписав розпорядження про створення у школах козацько-кадетських класів. При цьому наголошується, що 12 червня у місті відзначали День Росії та свято Трійці, на яке приїхав митрополит Ізюмський та Куп'янський Єлисей та провів богослужіння у головному храмі Ізюма.

Весь інформаційний простір у місті націлений на проросійську пропаганду: йде активний набір журналістів, а "Радіо-Z" на хвилі 105.4 FM веде мовлення щодня з 16 до 18 години й планує розширити діапазон.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися