Чому Терехов хоче націоналізувати велике підприємство ТЕЦ-5: Подробиці

ТЕЦ-5 може бути націоналізована

Мер Харків Ігор Терехов звернувся до Ради нацбезпеки та оборони з метою націоналізувати ТЕЦ-5. Подробицями та причинами такого звернення поділився співзасновник Благодійного фонду "Довіра та допомога" Олег Попенко на своїй сторінці в Facebook.

За словами Олега, таке рішення Терехов ухвалив після того, як у ТЕЦ-5 повідомило міськраді про припинення постачання гарячої води майже до 800 будинків у різних районах міста. При цьому котельня Павлова Поля знаходиться на плановому ремонті й подати воду для мешканців не зможе протягом 10-12 днів.

"Хочу публічно звернутися до голови Харківської обласної військової адміністрації із пропозицією, щоб він звернувся до РНБО щодо націоналізації ТЕЦ-5. Це стратегічно важливий об'єкт, який опинився у приватних руках. І ми всі стаємо заручниками. Я не хочу, щоби харків'яни були заручниками розбірок. Я не хочу, щоб ми залежали від якогось приватного підприємства. Нам проходитиме опалювальний сезон, і я не розумію, що ви витворите в черговий раз. Тому я публічно звертаюся до голови військової адміністрації Олега Синєгубова з вимогою та проханням про те, щоб ми склали відповідні листи на РНБО щодо націоналізації ТЕЦ-5", - сказав Терехов.

Попенко також зазначив, що за даними мера один із власників ТЕЦ-5 знаходиться за межами України, інший пов'язаний із забороненою в Україні проросійською партією "ОПЗЖ".

Нагадаємо, ТЕЦ-5 розташована у Харківській області на лівому березі річки Уди на території селища Подвірки. ТЕЦ-5 – одна з найбільших в Україні теплоелектроцентралей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися