Війна в Україні: що відбувається на Харківщині 2 серпня

Цієї ночі окупанти не обстрілювали Харків

За останню добу ворог завдав ударів по Харкову та Харківській області. На щастя, цього разу постраждалих серед людей немає. Про це у своєму Telegram-каналі розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Російські окупанти обстрілювали за останню добу Харківський, Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. В результаті було пошкоджено виключно цивільну інфраструктуру.

За словами Синєгубова, у Чугуївському районі було потрапляння до одного з виробництв. Як наслідок – зруйновано будівлі та потужності.

У Харківському районі обстрілювалося село Черкаські Тишки. Там було зафіксовано влучення по відкритих територіях. Військові Росії знищили готельно-ресторанний комплекс, пошкодили господарські будівлі та хвойні насадження.

У Богодухівському районі внаслідок обстрілу було пошкоджено фермерське господарство. На місце події виїжджали рятувальники та ліквідували пожежу.

Цієї ночі вперше за довгий час окупанти не обстрілювали Харків. Однак, як зазначив Синєгубов, було обстріляно село Циркуни, що у Харківському районі. Внаслідок цього було пошкоджено житловий будинок.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

У Харківській області аеророзвідка Національної гвардії України виявила та знищила російський зенітний ракетно-гарматний комплекс "Тунгуска". У Мережі опубліковано відео.

• А налітики з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія не має і не матиме сил для взяття Харкова чи Одеси. На їхню думку, РФ не зможе наступати на Харків ні найближчими місяцями, ні найближчим роком, ні найближчими 2-5 роками.

У Харківській області ЗСУ захопили парадну техніку РФ БТР, який брав участь на парадах у Москві з 2018 до 2019 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Джерело: https://t.me/synegubov/3842
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися