Війська РФ обстріляли Харків: Всі подробиці (ВІДЕО)

Росія обстріляла центр Харкова з артилерії

Війська РФ 4 серпня з артилерії обстріляли Шевченківський, Салтівський та Індустріальний райони Харкова. Подробиці розповіли мер міста Ігор Терехов та голова Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубов.

"Обстріляно великий квадрат Павлова Поля. Постраждали житлові будинки, навчальні заклади, рятувальники знайшли боєголовки, що не розірвалися. У багатьох квартирах вибиті вікна. Є інформація про осколкові прильоти у квартири городян", - розповів Ігор Терехов.

За словами начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова, місто обстріляли касетними снарядами із реактивних систем залпового вогню "Смерч". Чотири особи отримали осколкові поранення та вибухові травми. На щастя, усі вижили.

За даними Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, госпіталізовано трьох людей: двох чоловіків 26 років і 38 років і 46-річну жінку.

"Всі троє постраждалих госпіталізовані до медичного закладу: двоє чоловіків і одна жінка. Поранені потребують оперативних втручань", - зазначив Олег Синєгубов.

Ігор Терехов підкреслив, що Павлове Поле – район, де немає жодної військової інфраструктури, і додав, що вечірній обстріл – це черговий акт знищення та залякування харків'ян.


Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися