Скільки мільйонів харківські волонтери витратили на допомогу військовим

У Харківській області тривають бої

Харківські волонтери з першого дня війни активно допомагають українським військовим. Один із головних волонтерів міста бізнесмен Юрій Сапронов опублікував звіт з військової допомоги для ЗСУ та повний список усіх придбань лише від його організації.

"24 серпня. День Незалежності України. Півроку активної фази війни з РФ. Я пишаюся Харковом і Харків'янами! Пишаюся українцями! Я пишаюся Президентом Зеленським! Ви неймовірні люди! Це звіт відправленого нами на фронт, для Перемоги. Для громадянських я не можу порахувати, дуже багато всього. У лютому я витрачав тільки свої гроші, у березні теж тільки свої, у квітні вже було 10-15% Вашої допомоги, у травні 20-25%, у червні 30-40%, у липні та серпні точно половина.... ДЯКУЮ кожному з Вас. Перемоги за Ваше добре серце! Нас НІКОМУ і НІКОЛИ не перемогти! Разом на суму 39 743 000 гривень. (Тридцять дев'ять мільйонів сімсот сорок три тисячі)! Половина - Ваші!!!", - написав Юрій.

R4RlrnjJDkEta-2nNLbRFtCgj.png

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися