Генерал Маломуж розповів, чому ворог зосередився на Харкові

На прикладі цього міста російські військові показують, що можуть бити і по інших містах, включаючи столицю України

Росія визначилася із завданням ударів по основним центрам прийняття рішень. Але замість Києва вони вирішили демонструвати такий підхід до Харкова. Про це в інтерв'ю виданню "Обозреватель" розповів екскерівник Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж.

Так, за словами генерала, Харків є політичним центром, найпотужнішим технологічним та військовим центром і, звісно, ​​один із символів нашої держави як друге місто за чисельністю, другою столицею України.

"Мається на увазі два варіанти. З одного боку, придушити всі центри протидії у такому важливому центрі, як Харків, посіяти паніку. Крім того, знищити промисловість та особливо важливі оборонні заводи України. З третього боку створити умови для захоплення Харкова. Для цього використовується тактика опорних об'єктів, які можуть бути центрами протидії у разі наступальних операцій, особливо в межах міста. Так, знищення, залякування, поступове просування до міста Харкова, а за зручної ситуації оточення та захоплення", - сказав Маломуж.

На прикладі Харкова окупанти намагаються показати, що подібне може статися і з іншими містами України, в тому числі з Києвом. Обстріл міста - це спроба залякати громадян, щоб вони почали вимагати від влади припинення війни.

"Противник бачить, що Україна готова до контрнаступу на півдні, на Херсонському, Запорізькому напрямку і, зокрема, Харківському. Тому він намагається проводити на випередження таку масову вогневу підготовку, завдавати системних ударів і, звісно, ​​впливати на людей. чергу на харків'ян, а також на мешканців інших населених пунктів, завдаючи ракетних ударів, щоб ми вимагали від влади припинення війни, укладання перемир'я чи миру, тому що жертви великі", - додав Маломуж.

Генерал також зазначає, що саме цій темі присвячено переговорний процес, насамперед неофіційний, Путіним з його партнерами, Ердоганом чи партнерами на Заході щодо готовності України до миру на умовах Росії. Для цього РФ спонукає Україну до миру, а Харків – ключове місто у цьому процесі.

Раніше видання "Коментарі. Харків" інформувало:

• У Харківській області складають списки мешканців Золочівської громади про згоду або відмову від можливої ​​евакуації перед осінньо-зимовим періодом. За словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, вже було отримано зразки документів, які мають заповнити місцеві жителі. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Війська РФ 28 серпня завдали ракетного удару по адміністративній будівлі поряд із Харківською ОДА. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за всю війну рф завдала сім ракетних ударів у районі будівлі ХОДА. Деталі читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Харківський бізнесмен та волонтер Юрій Сапронов привіз допомогу для військових. Також військові повідомили "Коментарям", що вони отримали додаткове озброєння та ситуація в Харківській області перебуває під контролем. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Вранці 30 серпня у місті Харків пролунала серія гучних вибухів після оголошення повітряної тривоги. Незабаром Терехов та Синєгубів прокоментували подію. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися