В Харкові з початку війни зруйновано 30 музеїв

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Харкові різною мірою зруйновано 30 музеїв. Про це сьогодні, 5 вересня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють «Коментарі. Харків».

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Харкові різною мірою зруйновано 30 музеїв. Про це сьогодні, 5 вересня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами міського голови Харкова, постраждала також Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка.

"Ми відновлюємо зруйноване, евакуюємо у безпечніші місця експонати, бо це надбання всього народу, і не лише України, а й світу. Впевнений, що після нашої перемоги музеї відчинять двері для відвідувачів", – наголосив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області 1 вересня війська РФ зруйнували 21 школу, а ще 210 пошкодили. Під окупацією зараз перебуває 150 шкіл. Про це розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. Цього року в режимі онлайн працюватимуть 559 закладів загальної середньої освіти із 715. У закладах вищої та професійної вищої освіти в режимі онлайн навчатимуться 145 тисяч студентів. Загалом цього року у школах Харківської області навчатиметься 214 627 дітей, у тому числі 13 496 першокласників. До війни середню освіту в області здобували 260 тисяч дітей.

У Харкові під обстрілами було знищено декілька корпусів національного університету ім. Каразіна. На їх відновлення, за зразковими розрахунками, потрібно 3,5 мільярда гривень. Про це розповіла ректор вишу Тетяна Кагановська в інтерв'ю "Українській правді. Життя". За словами Тетяни, постраждали Фізико-технічного факультету у П'ятихатках, два корпуси у центрі Харкова, бібліотека та Музей природи, спорткомплекс "Каразинський", два гуртожитки та інститут держуправління на Московському проспекті. "Але до цієї суми не включено обладнання. Ми не до кінця розуміємо, що всередині можна відновити", - розповіла Тетяна Кагановська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися