У період холодів на Харківщині працюватиме 430 пунктів обігріву

Навіть в умовах воєнного стану та під ворожими обстрілами комунальники Харкова та населених пунктів області готуються до осінньо-зимового періоду.

Навіть в умовах воєнного стану та під ворожими обстрілами комунальники Харкова та населених пунктів області готуються до осінньо-зимового періоду.

На сьогодні теплове господарство Харківщини підготовлено до осінньо-зимового періоду на 73%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, підготовка до опалювального сезону в області йде за планом.

"Тривають профілактичні та ремонтні роботи в котельнях, відновлюються комунікації тепломереж, ремонтуються об'єкти, що постраждали від обстрілів. Щодо питань підготовки до зими триває постійна комунікація з громадами та владою на місцях. Робиться усе можливе, а іноді й навіть неможливе, щоб забезпечити наших громадян теплом взимку. Втім, усі ми маємо враховувати ситуацію - війна триває, обстріли відбуваються щодня і треба бути готовими до того, що ситуація може кардинально змінитися будь-якої миті", – зазначив керівник області.

Ведеться підготовка до зими у районах, які знаходяться у зоні бойових дій, у де окупованих районах, де зруйновано повністю або частково об’єкти критичної інфраструктури. Аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, які майже щодня потерпають від обстрілів, тривають постійно.

Також для того, щоб під час критичних ситуацій населення цих громад могло обігрітися, ХОВА  допомагає органам місцевого самоврядування підготувати 430 стаціонарних пунктів обігріву у яких одночасно зможуть розмістити понад 7100 людей. Планується закупити 200 польових наметів з утеплювачами, пічками, польовими ліжками та біотуалетами.

Щоб забезпечити громади альтернативними видами палива, РВА Харківської області створюють резервні запаси матеріалів, обладнання, палива. Наразі закуплено 244 бензинових та дизельних генераторів, 29 мініелектростанцій, два циркулярних насоси, 93 печі-буржуйки, 24 електрообігрівачі, понад 11 тонн бензину та майже 19 тонн дизельного палива. Також відповідна інформація щодо проблемних питань надається до Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися