У ISW прогнозують звільнення Куп’янська від окупації вже за 72 години

Успіхи України на лінії Харків-Ізюм створюють тріщини в російському інформаційному просторі та підривають довіру до російського командування. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» з посиланням на дослідження Інституту вивчення війни.

Успіхи України на лінії Харків-Ізюм створюють тріщини в російському інформаційному просторі та підривають довіру до російського командування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на дослідження Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ оголосив про те, що українські сили просунулися на 50 км углиб російських оборонних позицій на північ від Ізюма 8 вересня, але Міністерство оборони Росії не оприлюднило жодної заяви щодо просування України в Харківській області.

В ІSW вважають, що Міністерству оборони Росії важко реагувати на несподівані українські операції, оскільки його інформаційна стратегія ґрунтується на зображенні російського вторгнення в Україну як легкої та безпомилкової операції.

"Міністерству оборони Росії потрібен значний час для розробки та поширення неправдивих наративів у російському інформаційному просторі. Кремль і Міноборони Росії успішно зробили це перед довгоочікуваним українським контрнаступом на півдні, і мілблогери здебільшого дотримувалися лінії Кремля. Міноборони Росії не змогло підготувати наратив щодо українських операцій у Харківській області", – йдеться у повідомленні.

Інститут вивчення війни заявив, що українські сили в контрнаступі в Харківській області 8 вересня просунулися на 20 кілометрів від основного тилового вузла Росії в Куп’янську, тому ймовірно, що українські війська захоплять Куп’янськ протягом наступних 72 годин, серйозно погіршивши, але не повністю розірвавши російські наземні лінії зв’язку (GLOC) з Ізюмом.

Російська окупаційна влада продовжує посилювати репресії та фільтраційні заходи для приборкання українських партизанів та проукраїнських диверсантів.

Нагадаємо, що депутат Куп’янської міської ради попередив місцевих мешканців на скоре звільнення міста від окупантів. Він попросив готувати сховища та стратегічний запас їжі. Тримати зарядженими павербанки. "ЗСУ вже близько. Куп'янськ – завжди був і лишається українським містом. Слідкуйте за повідомленнями з офіційних джерел", – звернувся до земляків Вадим Крохмаль.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися