Обстріл Харківської ТЕЦ-5: електро- та водопостачання відновлено

Загинуло двоє співробітників підприємства.

Вчора ввечері двома крилатими ракетами було обстріляно один із найважливіших інфраструктурних об'єктів Харківщини – ТЕЦ-5. Без світла та частково без водопостачання опинилися п'ять областей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію представників місцевої влади.

Так, учора близько 20:00 у Харкові пролунали вибухи, після чого жителі міста, області та сусідніх регіонів стали спостерігати перебої з електропостачанням: світло зникло або повністю, або було дуже слабке напруження. Водопостачання також не було частково у п'яти регіонах.

Пізніше з'явилася офіційна інформація щодо обстрілу важливого інфраструктурного об'єкту, як з'ясувалося, ТЕЦ-5.

"Двома крилатими ракетами потрапили по об'єктах критичної інфраструктури під Харковом.

Прямо зараз на місці працюють пожежники. Енергетики працюють над відновленням роботи систем критичної інфраструктури, щоб якнайшвидше з'явилася електроенергія у лікарнях та інших життєво важливих об'єктах.

Громади, які зараз без світла, будуть заживлені найближчим часом", – написав заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Він повідомив, що поки що без світла залишається низка областей: Харківська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська та частково Донецька.

Міський голова Харкова Ігор Терехов також зазначив, що внаслідок удару в тих же районах немає води – не працюють насоси.

Харків'яни, які в цей момент перебували в метро, за інформацією місцевих телеграм-каналів, вийшли з вагону та йшли пішки тунелем до найближчої станції.

Фахівці обленерго, харківські комунальні служби, пожежники-рятувальники ДСНС злагоджено та оперативно працювали над усуненням ушкоджень, що місту завдав ворог.

"Не приховуватиму – наслідки ракетних ударів важкі. Зарево пожежі бачить все місто. Але ми – ДСНС, енергетики та комунальники – зробимо все для того, щоб якнайшвидше відновити подачу електрики та води харків'янам", – написав Ігор Терехов.

Він також подякував усім, хто доклав максимальних зусиль для нормалізації життя міста: "Дякую всім, хто цієї тяжкої для Харкова ночі зробив усе можливе – гасив пожежі, відновлював електро- та водопостачання. Ви – герої!".

На ранок 12 вересня електропостачання та водопостачання у Харкові та області було відновлено. Метро та наземний електротранспорт працюють у штатному режимі.

Зазначимо, що за інформацією ГУ ДСНС України в Харківській області , виникла пожежа в обладнанні об'єкта та в адміністративній будівлі, яка до того ж зазнала сильних руйнувань. Загинули 2 працівники. На час прибуття рятувальників загальна площа пожежі складала понад 1000 кв. м. У роботах з ліквідації наслідків ворожого удару брало участь 12 оперативних підрозділів ДСНС на автоцистернах, фахівці військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби.

A1cSG_SXGWfZLOeJymcIdB39T.jpg

wEt6AH5JT84P-uNkjllMS6OMs.jpg

V6hVdFuYA8gT8NnpUZqRXX-T5.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися