У звільненому селищі на Харківщині знайшли два тіла зі слідами тортур (ФОТО)

Прокуратура документує звірства російської армії.

У звільненому селищі на Чугуївщині правоохоронці виявили тіла двох цивільних. Про те, де вони перебувають, поліцейським розповів місцевий мешканець, який їх закопував. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

7 вересня українськими військовими було звільнено с. Гракове у Чугуївському районі. Після деокупації до поліції звернувся місцевий мешканець та розповів, що російські військові змусили його закопати тіла двох чоловіків.

9 вересня біля території приватного домоволодіння правоохоронцями було виявлено два трупи з вогнепальними пораненнями в області потилиці та зі слідами тортур. За попередньою версією слідства потерпілих убили російських військовослужбовців у березні під час окупації села.

5tF_fkFIP1fjndh_6F36P8yn8.jpg

Zwd3NvR6_AP3YBf4UKe9A1zCV.jpg

Наразі тіла направлені для проведення судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, що раніше у "Коментарях. Харків" повідомлялося:

Балаклію звільнили. Але чи можна туди повертатись – розповіла голова міста Оксана Бондар

"Усі підстанції розбиті рашистами, немає світла. Їх відновити – це мільйони гривень. Необхідно відновити комунікації, електрику, газ. Коли саме нам дозволять заїхати, поки не знаю. Можливо, ще тиждень-два слід почекати. У місті працюють сапери, бо є заміновані території. Попереду у нас багато роботи. Дісталося нам, звичайно. Але Ізюму більше дісталося", – розповідає голова міста.

Оксана Бондар зазначає, що повертатися до звільненої Балаклії поки що зарано. Досі ще є "прильоти" містом, ракети дістають, оскільки ворожі війська знаходяться на відстані 70 км від міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися