У Балаклії окупанти влаштували камеру тортур – знущалися з місцевих жителів

Поліцейські підтвердили факт убивства.

У Балаклії, яка на початку вересня була звільнена від окупантів, правоохоронці продовжують обстежувати територію та виявляти злочини, вчинені рашистами. В одній з адмінбудівель російські військові влаштували камеру тортур, де знущалися з місцевих жителів.

RbSzxo8nNeKB4MAv25E6Vx_Zc.jpg

Про це повідомляє портал "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Департаменту комунікації МВС України.

Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що вже підтверджено щонайменше один факт смерті людини внаслідок тортур.

cSxfT5cYtSBBJJ0fzUiKepIrZ.jpg

Сергій Болвінов розповів, що "тортурну" обладнали у приміщенні Балаклійського відділення поліції, де під час окупації російські військові та спецслужби утримували та катували місцевих мешканців.

За даними начальника слідства, в адмінбудівлі поліцейської дільниці перебували військові так званої "ЛНР" та чеченської республіки, а також представники омону м. Тольятті та ФСБ РФ. Окупанти тримали у кожному приміщенні від 8 до 15 осіб, за якими таємно вели спостереження.

VnL6g3ZktslNeIMIUOhProiVq.jpg

Сергій Болвінов повідомив, що поліцейські, оглядаючи будівлю, виявили дроти. Вони вели до прихованих камер, які знімали заручників у приміщенні.

"Люди, у тому числі й жінки, спали на підлозі, а на допитах їх катували електричним струмом. Наразі ми маємо один підтверджений факт смерті людини внаслідок тортур. Нам відомі анкетні дані потерпілого та місце поховання, отже, проводитимемо ексгумацію для подальших процесуальних дій", - розповів начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області.

HZnhrDl7WadXNeoFvGX1xcjzW.jpg

Під час контрнаступу ЗСУ, рашисти, втікаючи з Балаклії, кинули закатованих місцевих мешканців у закритих приміщеннях. На щастя, одному з заручників вдалося розбити вікно і вилізти, щоб відкрити всі двері та звільнити інших. Поки точно сказати, скільки людей було утримано окупантами та постраждало, не можна. Інформація уточнюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися