Семирічна дитина зустрілася з мамою через півроку окупації

Хлопчика відправили перед війною до бабусі у село.

Маленький Максим приїхав погостити у село Липці на Харківщині до бабусі й дідуся, та почалася війна і дитина залишилася "відрізана" від батьків. Населений пункт був окупований рашистами з самого початку війни й забрати сина мама не мала можливості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Мати семирічного Максима та й він сам пережили найстрашніші місяці у постійному хвилюванні, адже забрати дитину з окупованої території чи приїхати жінка не могла.

Коли контрнаступ ЗСУ пройшов успішно та населений пункт було звільнено, підрозділи поліції Харківщини розпочали свою роботу на деокупованих територіях.

15 вересня під час відпрацювання села Липці співробітники ювенальної превенції Харківського районного управління поліції № 2 ГУНП в Харківській області дізналися про 7-річного Максима.

Одразу було прийняте рішення допомогти родині. Хлопчика того ж дня доставили до Харкова та передали матері.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Сім днів у підвалі: на Харківщині прикордонники врятували п'ятьох підлітків. З неповнолітніми окупанти проводили "фільтраційні заходи".

Під час обстеження території, будівель та приміщень звільнених від російських окупантів населених пунктів, прикордонники у складі Сил оборони виявили у підвальному приміщенні п'ятьох підлітків віком від 15 до 17 років. Дітей було закрито рашистами в одному з підвалів і вони знаходилися там уже сім днів.

Підлітки – четверо дівчат та хлопець – мешканці Куп'янського, Ізюмського та Чугуївського районів є студентами медичного навчального закладу. Звільнені дівчата та хлопець розповіли, що окупанти проводили з ними фільтраційні заходи, не пояснивши причин, закрили їх у підвалі. Страшно уявити, що могло б статися з дітьми, якби Сили оборони України не звільнили Куп'янськ від окупантів. На даний момент із підлітками працюють співробітники компетентних правоохоронних органів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися