Сім днів у підвалі: на Харківщині прикордонники врятували п'ятьох підлітків

З неповнолітніми окупанти проводили «фільтраційні заходи».

Під час обстеження території, будівель та приміщень звільнених від російських окупантів населених пунктів, прикордонники у складі Сил оборони виявили у підвальному приміщенні п'ятьох підлітків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

Так, під час виконання завдань у Куп'янську співробітники Прикордонної служби за інформацією місцевих мешканців знайшли п'ятьох підлітків віком від 15 до 17 років. Дітей було закрито рашистами в одному з підвалів і вони знаходилися там уже сім днів.

Підлітки – четверо дівчат та хлопець – мешканці Куп'янського, Ізюмського та Чугуївського районів є студентами медичного навчального закладу.

Звільнені дівчата та хлопець розповіли, що окупанти проводили з ними фільтраційні заходи, не пояснивши причин, закрили їх у підвалі. Страшно уявити, що могло б статися з дітьми, якби Сили оборони України не звільнили Куп'янськ від окупантів.

На даний момент із підлітками працюють співробітники компетентних правоохоронних органів.

Нагадаємо, що раніше у "Коментарях. Харків" повідомлялося:

У Балаклії, в одному з адмінбудівель російські військові влаштували камеру тортур, де знущалися з місцевих жителів. Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що вже підтверджено щонайменше один факт смерті людини внаслідок тортур.

Сергій Болвінов розповів, що "тортурну" обладнали у приміщенні Балаклійського відділення поліції, де під час окупації російські військові та спецслужби утримували та катували місцевих мешканців.

Окупанти тримали у кожному приміщенні від 8 до 15 осіб, за якими таємно вели спостереження. Сергій Болвінов повідомив, що поліцейські, оглядаючи будівлю, виявили дроти. Вони вели до прихованих камер, які знімали заручників у приміщенні. "Люди, у тому числі й жінки, спали на підлозі, а на допитах їх катували електричним струмом. Наразі ми маємо один підтверджений факт смерті людини внаслідок тортур. Нам відомі анкетні дані потерпілого та місце поховання, отже, проводитимемо ексгумацію для подальших процесуальних дій", - розповів начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися