У Харківській області завершують збирання нового врожаю

Наразі зібрані зернові та зернобобові культури.

В умовах війни критично важливо виростити та зібрати врожай. Аграрії Харківщини додають максимальних зусиль, щоб зберегти та вкосити зерно. Наразі у Харківській області завершили збирання ранніх зернових і зернобобових культур.

1 млн. 218 тисяч тонн зерна нового врожаю вдалося виростити та зібрати аграріям Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Середня врожайність склала 37 ц/га.

"Цього року жнива ранніх зернових проходили на площі 329 тис. га. Аграрії працювали у Богодухівському, Красноградському, Лозівському та частині Харківського і Чугуївського районів області”, - зазначив Олег Синєгубов.

Зібрано: пшениці – 978 тис тонн, ячменю – 200 тис. тонн, вівса – 6 тис. тонн, жита – 2 тис. тонн., гороху – 23 тис. тонн.

Варто зазначити, що найбільший обсяг врожаю зібрали господарства Лозівського району, де зібрали понад 260 тисяч тонн. 

Найкраще вродило у цьому році – у Богодухівському районі – 43 ц/га.

“Дякую всім нашим героїчним аграріям, які у таких складних умовах виходять на поля і тримають свій фронт. Попри ворожі обстріли, жнива на Харківщині тривають. Наразі збираємо урожай пізніх зернових - гречки та проса, а також технічних культур - соняшника і сої. Вже сіємо озимі зернові під урожай 2023 року”, - відмітив начальник ОВА.

Так, на сьогодні гречки зібрали на 64% площі із середньою урожайністю 15 ц/га, намолочено 3 тис. тонн. Проса зібрали на 20% площ із середньою врожайністю 32 ц/га, намолочено 3 тис. тонн.

Крім того, завершили збір озимого ріпаку, намолочено 24 тис. тонн при середній урожайності 24 ц/га.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Сьогодні тривають роботи з розмінування території. Міни, міни та ще раз міни. Піротехніки ДСНС обстежують деокуповані території. На фото рятувальники наочно показують, чому поки що рано повертатися на звільнені території Харківщини. На сьогоднішній день у Балаклійській громаді оперативно-піротехнічна служба продовжує розмінування населених пунктів Харківщини після активних бойових дій.

Піротехніки ДСНС насамперед обстежують мости та об'єкти критичної інфраструктури для того, щоб фахівці змогли підключити електропостачання, газопостачання, водопостачання та інші важливі послуги для населення. Оперативно розглядаються й заявки місцевих жителів, які самі виявляють вибухонебезпечні предмети поряд зі своїми будинками чи іншою територією громади. Тому, у разі виявлення боєприпасів та інших вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, необхідно терміново повідомляти за номерами "101" або "102".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися