Війська РФ обстріляли Харківську область: Куди потрапили

Росія обстріляла Чугуєв

Війська РФ 17 вересня ракетами вдарили по Чугуєву. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, від влучень пошкоджено критичну інфраструктуру, приватний сектор, підприємства та АЗС. Постраждала 11-річна дівчинка, її госпіталізували.

Одна з ракет влучила у приватний сектор, повідомив Суспільному речник обласного управління ДСНС Євген Василенко:

"Там зайнялася господарча споруда - пожежа 15 кв. м. Ще щонайменше одна ракета влучила в адмінбудівлю у селі Кам’яна Яруга. Рятувальники оглядають місце влучання, інформації про поранених та загиблих нині немає".

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські паблики зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Безнадійна ситуація для росіян стала очевидною всім і ним самим. Саме тому генштаб РФ ухвалив рішення практично повністю залишити Харківську область, а виправдати це черговим перегрупуванням. Складним для російського військового керівництва виявилося виведення військ з Ізюма. Там РФ зазнала суттєвих втрат у живій силі та техніці. Деякі підрозділи, за попередніми даними, практично всім складом потрапили до полону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися