Мер Харкова зустрівся з послом Папи Римського

Ігор Терехов подякував Католицькій церкві за допомогу Україні.

Учора, 19 вересня, відбулася зустріч Харківського міського голови Ігоря Терехова із польським церковним діячем, префектом Дикастерії (Департаменту) у справах милосердя, кардиналом Конрадом Краєвським. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

Папа Франциск направив Конрада Краєвського в Україну ще у березні як спеціального посла разом із кардиналом Майклом Черні, який очолює папську канцелярію з питань міграції, благодійності, справедливості та миру.

Ігор Терехов подякував католицькій церкві та Папі Франциску за допомогу Україні.

"Католицька церква взяла на себе велику місію. Ви допомагаєте вимушеним переселенцям, надаєте таку необхідну людям гуманітарну допомогу, підтримуєте українців духовно", - наголосив мер Харкова.

Конрад Краєвський розповів, що відвідав католицький храм на Салтівці, куди щоночі приходять близько 40 людей різних вірувань. Він зазначив, що зараз як ніколи важлива єдність усіх людей, і побажав Україні перемоги. За його словами, Папа Франциск зайняв позицію посла України та молиться за український народ.

d1lezgYYHengnZRmes8GnCI4I.jpg

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харківський міський голова Ігор Терехов 19 вересня провів нараду, де було вирішено провести процедуру перепоховання на 18-му цвинтарі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської міської ради.

За словами Ігоря Терехова, у перші місяці війни працівники КП "Ритуал" здійснювали поховання з порушенням законодавства України. У КП "Ритуал" провели службове розслідування, за результатами якого були ухвалені кадрові рішення. Тепер новому керівництву КП "Ритуал" поставлене завдання – виправити ситуацію, що склалася за попереднього керівника підприємства, та перепоховати тіла відповідно до законів України.

На нараді було зазначено, що для цього підприємству будуть виділені додаткові кошти з міського бюджету, щоб померлі були поховані належним чином. Так, міський голова повідомив, що тіло бійця тероборони Романа Симонка, який загинув під час обстрілу будівлі Харківської обласної військової адміністрації, планують перепоховати з усіма почестями вже наступного тижня на Алеї Слави, на тому ж цвинтарі №18, де він покоїться зараз, але у спільній могилі.

"Люди пішли з життя, коли почалася війна, але потрібно якнайшвидше перепоховати їх по-людськи, кожного в окремій могилі, як вони на те заслуговують", - підкреслив мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися