Поліцейський на Харківщині разом з окупантами проводив обшуки у колег та шукав зброю

Посібник рашистів вмовляв своїх співслужбовців працювати на ворога.

У Куп’янську колишній поліцейський пішов на співпрацю з російськими військовими під час окупації міста та допомагав ворогу проводити обшуки вдома у ексколег. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, відомо, що колишній поліцейський з Куп’янська, що на Харківщині, добровільно погодився працювати на окупантів, признав їх владу та навіть обійняв посаду в псевдо правоохоронному органі окупантів.

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що зрадник проводив обшуки за місцем проживання колишніх колег, щоб знайти та вилучити табельну вогнепальну зброю. Також чоловік закликав їх співпрацювати з представниками РФ, розказуючи, що окупанти "не ображають" та виплачують заробітну плату.

Зараз експоліцейському-зраднику заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі ДБР, оперативний супровід —ДБР, СБУ та Національна поліція України.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Повідомлено про підозру двом колаборантам на Харківщині, які займали псевдопосади у "поліції" та "народній міліції", створених на окупованій території Харківської області.

Як повідомляють у прокуратурі, у квітні цього року, коли місто Вовчанськ було окуповане військовими РФ, колишній поліцейський погодився співпрацювати з рашистами, та обійняв посаду слідчого у псевдовідділі поліції. Поліціянт-зрадник виконував незаконні вказівки представників ЗС РФ, а саме: проводив огляди місця подій, допитував осіб тощо. Пізніше посібника окупантів "підвищили" та призначили "начальником слідчого відділу", для роботи підозрюваний отримав автівку "УАЗ-Патріот" з латинською літерою "Z".

Ще один зрадник – 48-річний балаклієць. Він також прислужував окупантам і проголосив себе "начальником" створеного ворогом незаконного правоохоронного органу – так званої "народної міліції Балаклії". З квітня до вересня колаборант приймав на службу інших осіб, керував службовою діяльністю працівників, організовував на об’єктах критичної інфраструктури спільні чергування з представниками окупаційних військ. У вересні зрадник намагався втекти до окупованого на той час Куп'янська, але згодом був затриманий українськими правоохоронцями після деокупації міста. Схоже, окупанти не так вже й довіряли балаклійському перебіжчику: службове посвідчення, яке йому видали, було дійсне лише до кінця цього року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися