У Харківській області створять понад 20 військових адміністрацій

Військові адміністрації з'являться на деокупованих територіях та в громадах, де велися чи ведуться активні бойові дії.

У вівторок, 20 вересня, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук провели засідання Координаційного штабу. На зустрічі обговорили першочергові проблеми деокупованих територій - розмінування, забезпечення громадян гуманітарною допомогою, відновлення об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Він виступив з ініціативою створення понад 20 військових адміністрацій в адміністративних межах об'єднаних громад Харківської області. Призначення відповідних осіб, на думку очільника ОВА, допоможе оперативно координувати відновлювальні процеси на деокупованих територіях. Керівниками мають стати люди, які продемонстрували патріотизм та в часи окупації громад російськими військами працювали на благо українців.

picture

У першу чергу, військові адміністрації з'являться в тих населених пунктах, у яких велися чи ведуться активні бойові дій, та на деокупованих територіях. 

Раніше у "Коментарях. Харків" повідомлялося, що у Салтівському,  Немишлянському, Новобаварському та Основ’янському районах тривають відновлювальні роботи у багатоквартирних будинках, що зазнали ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

Як повідомив очільник Харкова Ігор Терехов, 67 будинків планують відновити до закінчення військових дій в Україні. У місті понад 400 будинків не підлягають реновації - 150 тисяч людей втратили дах над головою. Тож влада намагається знайти рішення щодо переселення цих людей, будівництва нових мікрорайонів, щоб мешканці Харкова поверталися, жили та працювали в місті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися