На Харківщині виявили дві катівні: фото

Під час окупації російські військові катували українців - виявили дві катівні у Козачій Лопані

У вівторок, 20 вересня, прокурори Дергачівської окружної прокуратури Харківської області оглянули два підвальні приміщення, які слугували російським окупантам катівнями. Примішення знаходяться в смт. Козача Лопань. Там війська РФ піддавали тортурам цивільнее населення.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Офісу Генерального прокурора.

Катівні були облаштовані у підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину. Відомо, що російські війська насильно там утримували людей, піддавали фізичному та психологічному насиллю, катували.

picturepicture

В Офісі Геенпрокурора повідомили, що наразі триває робота зі встановлення потерпілих від рук військовослужбовців Росії. Правоохоронці також збирають доказову базу для встановлення правосуддя над російськими військовими. 

Було відкрито кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності ч. 7 ст. 111-1 КК України). Наразі проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, що станом на 16 вересня, при обстеженні деокупованих територій Харківської області співробітники Національної поліції виявили 10 тортурних, які облаштували російські військові, щоб знущатися над цивільним населенням. У звільнених Вовчанську, Куп’янську, Ізюмі та Балаклії знайдені докази катувань місцевих мешканців. Лише в Ізюмі було "обладнано" шість таких катівень.у Балаклії, де перебували "Омон", спецпідрозділи Росгвардії та бойовики "ЛНР", було виявлено дві катівні. Повідомлялося, що є один підтверджений випадок саме такої мученицької смерті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися