Жителів трьох громад Чугуївського району просять поки що не повертатися додому

Доки не розмінована територія.

Звільнені території Харківської області потребують ретельного розмінування. Тільки після цього можна поступово повертатись додому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Після деокупації мешканці звільнених населених пунктів Харківщини з нетерпінням повертаються до своїх будинків і готові навіть перетерпіти відсутність комунальних послуг. Але небезпеку для населення несуть саме вибухонебезпечні предмети та інші сліди війни, які у великій кількості залишилися після російських окупантів.

Перш ніж на звільненій території почнуть працювати аварійні служби, щоб відновити електро-, газо-, водопостачання, територію мають обстежити піротехніки ДСНС та поліція. Тільки після цього можна безпечно повернутись додому мирному населенню.

Поліція закликає жителів Малинівської, Чкаловської та Печенізької ОТГ утриматися від повернення додому найближчим часом. Є випадки підриву місцевих мешканців на мінах.

Начальник Чугуївського РУП Сергій Пономарьов звертається до громадян із проханням утриматися від повернення додому чи на дачні ділянки найближчим часом.

"Будь ласка, утримайтеся від поїздок на деокуповану місцевість, доки не буде проведено повністю розмінування спеціальними службами, – зазначив Сергій Пономарьов. - Прошу пересуватися асфальтованими доріжками. Якщо хтось має бажання евакуюватися на зимовий період, звертайтеся до поліцейських Чугуївського РУП за детальною інформацією".

Телефони:

начальник сектору кримінальної поліції: 0 (66) 157 20 75

начальник відділу превенції: 0 (98) 863 03 32

поліцейський офіцер Малинівської ОТГ: 0 (66) 296 93 48

дільничний офіцер поліції: 0 (95) 656 09 31; 0 (93) 307 97 60

чергова частина: 0 (95) 825 47 59; 380 (5746) 2 20 13.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися