Бійця тероборони у Харкові перепоховають на Алеї Слави

Зараз тіло бійця знаходиться у спільній могилі.

Тіло бійця тероборони Романа Сімонка, який загинув під час обстрілу у будівлі Харківської обласної військової адміністрації, перепоховають на Алеї Слави міського кладовища №18. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 21 вересня, на засідання виконавчого комітету Харківської міської ради.

Процедура перепоховання та надання ритуальних послуг КП "Ритуал" буде проведена згідно з вимогами чинного законодавства.

Нагадаємо, у Харкові під час активних бойових дій людей ховали з порушенням законодавства, навіть у спільних могилах. Наразі Харківський міський голова Ігор Терехов 19 вересня провів нараду, де було вирішено провести процедуру перепоховання

За словами Ігоря Терехова, у перші місяці війни працівники КП "Ритуал" здійснювали поховання з порушенням законодавства України. У КП "Ритуал" провели службове розслідування, за результатами якого були ухвалені кадрові рішення. Тепер новому керівництву КП "Ритуал" поставлене завдання – виправити ситуацію, що склалася за попереднього керівника підприємства, та перепоховати тіла відповідно до законів України.

На нараді було зазначено, що для цього підприємству будуть виділені додаткові кошти з міського бюджету, щоб померлі були поховані належним чином. Так, міський голова повідомив, що тіло бійця тероборони Романа Симонка, який загинув під час обстрілу будівлі Харківської обласної військової адміністрації, планують перепоховати з усіма почестями вже наступного тижня на Алеї Слави, на тому ж цвинтарі №18, де він покоїться зараз, але у спільній могилі.

"Люди пішли з життя, коли почалася війна, але потрібно якнайшвидше перепоховати їх по-людськи, кожного в окремій могилі, як вони на те заслуговують", - підкреслив мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися