Латинська літера «Z» та жінка з радянським прапором: як виглядає чергова катівня військ РФ

Чергову катівню виявили у Куп’янську.

У середу, 21 вересня, прокурори Куп’янської окружної прокуратури та правоохоронці оглянули катівню, яку облаштували російські військові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури

Встановлено, що під час окупації Куп’янська російські військові зайняли поліцію, а у напівпідвальному приміщенні облаштували місце для тортур. Російські загарбники піддавали людей психологічному та фізичному насиллю. У камері, розрахованій на чотири особи, рашисти утримували понад 20 людей. Потерпілі розповіли, що спали по черзі, адже бракувало місця.

picture

Щоб залякувати людей, російські військові намалювали на стіні катівні картину: на фоні латинської літери "Z" жінка з радянським прапором, а позаду неї — окупант. В прокуратурі відзначили, що навіть на картині армія РФ ховається за спиною мирного населення і вірить в те, що в Україні на них хтось чекає. 

picture

Наразі проводиться робота зі встановлення усі потерпілі від рук російський військовослужбовців. 

Слідчі дії проводяться у рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни  - ч. 1 ст. 438 КК України. Триває досудове розслідування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 20 вересня, прокурори Дергачівської окружної прокуратури Харківської області провели огляд двох підвальних приміщень, у яких російські окупанти облаштували катівні. Камери для тортур знаходилися у підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину. Російській військові там утримували людей, піддавали фізичному та психологічному насиллю, катували.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися