У селищі П'ятихатки відновлюють зруйнований водовід

Працівники служби водопровідних мереж селища П'ятихатки переклали понад 80 метрів зруйнованих обстрілами трубопроводів.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України селище П'ятихатки Харківської області зазнало дуже інтенсивних обстрілів. Ворог зруйнував житлові будинки, споруди, об'єкти критичної інфраструктури, у тому числі, і мережі водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”.

У лютому та березні, за морозної погоди, працівники служби водопровідних мереж комплексу “Харківводопостачання” КП “Харківводоканал” лише відключали воду. Це виконувалося, щоб уникнути розморожування труб та зберегти від заливання будинки. 

У теплу пору року, попри ворожі обстріли, працівники служби водопровідних мереж провели необхідні ремонтні роботи. Підходили до ремонту зруйнованих трубопроводів комплексно - одночасно чистили та відновлювали оглядові колодязі, замінювали агрегати та перевіряли пожежні гідранти.

Крім технічних оглядів і ревізій фахівці завершили відновлення 81 м мереж на двох зруйнованих ділянках по вулиці Академічній після прямих влучень снарядів. 

Начальник служби водопровідних мереж селища П'ятихатки Віталій Коваленко розповів, що бригада відповідає і за подання води до селища Лісне. Там водогін зруйнований практично повністю і поки що відновленню не підлягає. Щоб не залишати мешканців без води ухвалили рішення двічі на тиждень доставляти воду автоцистерною.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про результати щоденного моніторингу якості питної води з мереж централізованого питного водопостачання в Харкові та Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися