Яка якість питної води в Харкові та Харківській області: результати перевірки

Фахівці дослідили 88 проб води на санітарно-хімічні показники та 125 проб на мікробіологічні показники.

Спеціалісти ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” в рамках щоденного моніторингу провели перевірку якості та безпечності питної води з мереж централізованого питного водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

За період з 13 по 19 вересня у місті Харкові та Харківській області дослідили 88 проб води на санітарно-хімічні показники та 125 проб на мікробіологічні показники. 

У деяких відібраних зразках знайшли невідповідність гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками епідбезпеки. Так не відповідають стандартам якості 14 проб води  з розподільної мережі водогону в місті Лозова та 4 проби  – в смт Сахновщина Красноградського району.

У державній установі нагадали про ризики виникнення кишкових інфекційних захворювань при вживанні такої води без додаткової обробки. Фахівці рекомендують споживачам, які проживають у вказаних вище населених пунктах, використовувати для пиття фасовану, бутильовану, воду або кип’ятити водопровідну воду до утворення бульбашок на поверхні.

Після кип’ятіння воді потрібно дати охолонути природним шляхом. Щоб захистити кип'ячену воду від повторного забруднення, її варто  зберігати в чистій закритій ємності. Рекомендується використовувати кип’ячену воду для пиття, приготування їжі, чищення зубів та купання немовлят.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про тимчасове припинене водопостачання частини Салтівського, Київського та Немишлянського районів Харкова 21 вересня з 09:00 до 00:00.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися