В Ізюмі ексгумовано 436 тіл з місця масового поховання

Більшість загиблих мають ознаки насильницької смерті.

В Ізюмі Харківської області сьогодні завершується ексгумація тіл з місця масового поховання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Він повідомив, що всього було ексгумовано 436 тіл. Більшість загиблих мають ознаки насильницької смерті, а в 30 зафіксовані сліди катувань. Очільник ХОВА розповів, що є тіла зі зв'язаними руками, з мотузкою на шиї, з поламаними кінцівками та з вогнепальними пораненнями. Більшість знайдених тіл - цивільні громадяни, 21 загиблий - військовий. У декількох ексгумованих чоловіків ампутовані геніталії.

“Кожне зі знайдених тіл – це окрема історія. І ми з'ясуємо обставини загибелі кожної людини, щоб їхні рідні і близькі дізналися правду, а вбивці були покарані”, - повідомив Олег Синєгубов.

Щодня на місці масового захоронення працювало близько 200 людей – це  судмедексперти, поліцейські, прокурори, співробітники ДСНС.

pictureОчільник Харківської ОВА повідомив, що таке поховання - не єдине в Ізюмі. Відомо ще щонайменше про 3 таких місця в районі. Є масові поховання і в інших деокупованих населених пунктах Харківської області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після виявлення місця масового поховання загиблих від рук російських окупантів Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія залишає по собі смерть на всіх територіях, які були окуповані. І світ повинен притягнути РФ до реальної відповідальності за всі скоєні злочини російськими військовими. 

Повідомлялося, що могили робилися нашвидкуруч. На більшості з них були лише номери, рідко зустрічалися прізвища загиблих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися