В Ізюмі об’єднали лікарів “первинки” та вторинної ланки: подробиці

Спеціалісти Департаменту охорони здоров’я Харківської області інспектують діяльність медустанов та умови надання допомоги громадянам на деокупованих територіях.

Унаслідок бойових дій та тимчасової окупації російськими військами деяких територій Харківської області постраждало багато медичних установ. У деяких населених пунктах лікарні, поліклініки та амбулаторії повністю зруйновані. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доручив спеціалістам Департаменту охорони здоров’я особисто інспектувати роботу медичних установ та надання допомоги населенню на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

pictureУ центральній частині Ізюма російські загарбники зруйнували міську амбулаторію загальної практики - сімейної медицини №1. Наразі працює Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері. Однак частина її приміщення постраждала від ворожих обстрілів. Зруйноване хірургічне відділення та кабінет КТ. Попри ушкодження, у медичній установі вже обладнано нову хірургічну палату, терапію тощо. 

В Харківській ОВА повідомили, що в іншій частині деокупованого міста знаходиться стаціонар міської лікарні та міська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини  №2. В медзакладах діють відділення терапії, неврології, гінекології, кардіології. Тут надають амбулаторно-поліклінічну допомогу 42 співробітники об’єднаної медустанови.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що внаслідок ворожих обстрілів у Харківській області пошкоджено 199 медзакладів. 19 медичних установ зруйновані вщент. Там, де відновити роботу медичних закладів немає можливості, будуть розгорнуті польові шпиталі та мобільні амбулаторії. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися