У Харківській області війська РФ пошкодили майже 200 медичних закладів

У населених пунктах Харківської області, де медична інфраструктура повністю зруйнована, організують польові шпиталі та мобільні амбулаторії.

На Харківщині за майже 7 місяців повномасштабної війни російські військові руйнували медичну інфраструктуру. У результаті ракетних та артилерійських обстрілів пошкоджено 199 медзакладів. Вщент зруйновані 19 об'єктів медичної інфраструктури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства охорони здоров'я. 

У відомстві розповіли, що під час тимчасової окупації частини Харківщини росіяни викрали з лікарень численне дороговартісне обладнання, меблі та навіть ліки. Після деокупації в Харківську область доставляють критично важливі медикаменти. Також фахівці проводять комплексне оцінювання збитків, яких зазнала медична система від бойових дій.

Заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський розповів, що відомство спільно з місцевою владою та Департаментом охорони здоров'я проводить верифікацію ступеню пошкодження кожного медичного закладу та їхної потреби в обладнанні.

У МОЗ запевнили, що у населених пунктах, де медична інфраструктура зруйнована повністю, найближчим часом з'являться польові шпиталі та мобільні амбулаторії.

Також одразу після деокупації населених пунктів Харківської області спеціалісти почали розробляти комплексний план відновлення медичної інфраструктури. Першочергово відновлять ті об'єкти, які зазнали незначних пошкоджень і якнайшвидше зможуть розпочати прийом пацієнтів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що зі спеціалізованого закладу у с. Стрілеча успішно евакуювали усіх пацієнтів та медичний персонал.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися