На Харківщині знайшли чергову братську могилу

Місце масового поховання тіл виявили у деокупованій Козачій Лопані.

У Харківській області жителі Козачої Лопані показали правоохоронцям місце масового поховання загиблих від рук російських військових. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Національної поліції України Ігоря Клименка. 

Чиновник зазначив, що найближчим часом на вказане місце прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій. За його словами, місцеві також повідомили, що російській військові деяких утримуваних при відступі забрали з собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів.

Ігор Клименко зазначив, що у Козацій Лопані у райвідділі поліції виявили катівню, облаштовану російськими окупантами. У Вовчанську райвідділ поліції понівечений, спаплюжений символікою російських окупантів та засмічений різними речами, які загарбники крали в місцевих.

На звільнених від загарбників територіях поліція продовжує налагоджувати роботу та допомагає місцевим. Така ситуація у Дергачах, Куп’янську, Шевченковому та десятках інших звільнених населених пунктах.

Зведені загони правоохоронців, слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та інші фахівці працюють на звільнених територіях Харківської області. Проводяться роботи з розмінування, збір доказів воєнних злочинів РФ, встановлення усіх осіб, які співпрацювали з ворогом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмі Харківської області сьогодні завершується ексгумація тіл з місця масового захоронення загиблих від рук російських військових. Було ексгумовано 436 тіл, більшість загиблих - цивільні особи, однак є 21 військовий.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися