До деокупованого Вовчанська на Харківщині можна дістатися лише човном

Місцеві мешканці відірвані від решти населених пунктів.

На деокуповані території Харківської області поступово повертається "життя". Починають працювати правоохоронці, рятувальники, аварійні служби, відновлюється надання комунальних послуг, а також надається гуманітарна допомога.

Місто Вовчанськ Чугуївського району Харківської області – всього в трьох кілометрах від кордону з Росією. Наразі тут зруйновано міст на в’їзді у місто, та дістатися у Вовчанськ можна тільки човном.

"Тут відсутні комунікації та зв'язок. Але повернена поліцейська присутність. Щоправда, райвідділ понівечений, спаплюжений символікою російських загарбників та засмічений різними речами, які накрали російські загарбники в місцевих. Приблизно така ж ситуація і в інших звільнених міст. Наприклад, у Козачій Лопані в райвідділі була катівня. Місцеві показали також братську могилу, в якій окупанти захоронювали загиблих", – повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Відтак найближчим часом у вказані населені пункти прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій.

gwTi2V1htm0QdkupIRI_yoprO.jpg

KGiLczkgv3p0HI0OXyFhEPCUU.jpg

qXRJMXHqwzcQt1SLaY-gYRDwg.jpg

18W7RqrVwWdPDhrwNoE8W3v1S.jpg

Головний поліцейський країни розповів, що деяких людей, з тих, хто утримувався у камерах тортур, окупанти вивезли із собою, щоб не залишати свідків та доказів. Про це розповідають самі місцеві мешканці.

"У Дергачах, Куп’янську, Шевченковому та десятках інших звільнених населених пунктах поліція також продовжує налагоджувати роботу та допомагає місцевим, тисячі з яких залишилися без даху над головою. А ворог, навіть відступивши, й надалі тероризує людей нещадними обстрілами", – розповів Ігор Клименко.

Нагадаємо, що зараз на деокупованих територіях становить загрозу мінна небезпека: попри те, що майже цілодобово вибухотехніки проводять розмінування територій, місцевих мешканців просять бути максимально обачливими та пересуватися лише асфальтованими доріжками, не ходити по лісам та полям, при виявленні небезпечних та підозрілих предметів – не чіпати руками та не намагатися знешкодити їх самостійно – треба негайно звернутися за телефонами "101" або "102".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися