Жителі Шевченкового на Харківщині отримали продукти першої необхідності

Багато з них не можуть купити продукти харчування, бо не мають роботи.

Обласний гуманітарний штаб забезпечує населення деокупованих територій продуктами харчування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської ОВА.

Через постійні обстріли у прифронтові населені пункти важко доїхати та привезти необхідну гуманітарну допомогу. Тим не менш, продукти першої необхідності, питна вода та засоби гігієни були доставлені в селище Шевченкове Куп’янського району.

Допомога розподіляється по всій території Куп’янського району.

"Гуманітарна обстановка там важка. Ми розуміємо, що і Дворічанська громада, і місто Куп’янськ перебувають під обстрілами артилерії окупаційних військ, тому там складніше налагоджувати логістику. Але ми вже відпрацьовуємо це питання", - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки голови Куп'янської РВА Андрій Канашевич.

Складна ситуація і в самому Шевченковому. За словами волонтера Олександра Бурі, роботи у місцевих жителів майже ні в кого немає, тому люди не можуть придбати найнеобхідніше.

Напередодні до Шевченкового надійшла тисяча проднаборів від гуманітарного штабу Харківської області.

"Це повноцінний набір і продуктів тут вистачить щоб прожити місяць. Є крупи (ячна та пшенична), макарони, 2 пакети борошна, згущене молоко, 3 банки тушонки, олія, печиво й інші продукти", - розповіла волонтерка, завідуюча складом гуманітарної допомоги Світлана Даниленко.

Крім того, на ще одному складі селища розвантажили мішки з цукром, сіллю, палети з консервами, згущеним молоком та інші продукти першої необхідності.

В самому Шевченковому, як наголошує селищний голова Валерій Приходько, люди вже отримують продуктову допомогу від Харківської ОВА. На черзі – менші населенні пункти громади.

Крім Харківської ОВА, гуманітарну допомогу в деокуповані населені пункти передають також представництва ООН, Червоного Хреста і багато волонтерських організацій.

"Зараз ми розроблюємо логістику, щоб охопити всі села та забезпечити місцевих жителів продуктами харчування, побутовою хімією та засобами індивідуальної гігієни", - зазначив голова Шевченківської громади.

HFv44ssu6z6UbnZrezIOwMJ-8.jpg

xiy9kR_5s1h6c7ChemPdMVrJe.jpg

LiWxos-og53DoxLo1rTZXQ1Vn.jpg

UTQarTu7PqiHzE-LhQftGI8uj.jpg

CCFSGrXTpACWq83e_NymzVEn1.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися