У яких населених пунктах Харківщини виявили катівні

Після деокупації населених пунктів Харківської області майже в кожному з них поліція виявила катівні, облаштовані військовими РФ

Поліція продовжує обстежувати деокуповані території Харківщини. Ворожі війська завдали значної шкоди як інфраструктурі наслених пунктів, так і населенню. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення поліції Харківської області.

Голова управління Національної поліції Харківської області Володимир Тищенко розповів, що майже в кожному звільненому населеному пункті поліція виявила приміщення для катувань. “Це Балаклея, Ізюм, Козача Лопань, Куп’янськ, Вовчанськ. Слідчі Нацполіції здійснюють огляд однієї з катівень в місті Вовчанськ”, - розповів керівник відомства. 

Володимир Тищенко нагадав, що в Ізюмі за тиждень роботи на місці масового поховання було ексгумовано 447 тіл загиблих. Серед них - 194 чоловіки, 215 жінок, 22 військових, 5  дітей, а також  рештки осіб, стать яких не вдалося визначити.

Поліції відомо про інші місця масового поховання людей, де захоронено понад 100 осіб.  Проте ці місця заміновані, а правоохоронці працюють над розмінуванням одного з них.

МІсця масового захоронення вдалося знайти завдячи свідченням місцевих - серед них є люди, які були змушені копати могили. “Без відома окупаційної влади місцеві мешканці не могли поховати тіла загиблих. Такі факти мали місце лише там, де жителі ховали тіла на своїх подвір’ях”, - розповів очільник Нацполіції Харківській області.

За його словами, працівники поліції оглядають тіла російських військових. Відбирають необхідні зразки, щоб у подальшому тіла могли ідентифікувати родичі з РФ. А тим часом військові РФ просто кидали тіла українських бійців в одну яму та закидували землею.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як жили Балаклійські рятувальники під час тимчасової окупації міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися