Обстріл Первомайської та Куп'янської громад: що відомо про жертви та руйнування

Про точну кількість загиблих у результаті ворожого обстрілу поки не повідомляють

У вівторок, 26 вересня, російській військові вчергове обстріляли населені пункти у Первомайській і Куп'янській громадах. Використовували реактивні системи залпового вогню та заборонені касетні боєприпаси. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

“У результаті удару по приватному сектору міста Первомайське є загиблі люди, серед яких 15-річна дитина”, - повідомили у ДСНС. 

Рятувальники спочатку повідомили про сімох загиблих у результаті обстрілу, однак потім повідомлення відредагували, вказавши на наявність загиблих, однак без точної кількості. 

Обстріл населеного пункту стався близько 13:30, трапились руйнування приватних осель. Також виникла пожежа у літній кухні на площі 20 кв.м. та в автомобілі. Пожежу ліквідовано, проводились пошуково-рятувальні роботи.

У м. Куп'янську внаслідок влучання цих боєприпасів загорілась будівля церковної школи та крамниця на загальній площі 500 кв.м. У результаті ворожого удару одна людина отримала поранення. Рятувальники врятувати будівлю Свято-Миколаївського храму. 

Раніше "Коментарі. Харків" інформували, що 26 вересня війська Російської Федерації вкорте обстріляли Харківську область. За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, під удар потрапив об’єкт цивільної інфраструктури. Також  пошкодження отримали об'єкти критичної інфраструктури та було повністю зруйновано два приватні будинки. Очільник ХОВА закликав громадян не нехтувати сигналами тривоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися