Волонтери будуть допомагати відновлювати постраждалі населені пункти Харківщини

Заявки на допомогу можна залишити на сайті організації.

Волонтери добровольчої організації "Добробат" допоможуть відновити постраждале від обстрілів житло у населених пунктах Харківщини, що були в окупації російських військ, або тих, що знаходяться на лінії зіткнення.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу Харківської ОВА.

Так, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підписав Меморандум про співпрацю з головою добровольчого будівельного батальйону “Добробат” Ростиславом Смірновим і керівником Харківського осередку Павлом Філіпенком.

Добробатівці допоможуть розбирати завали та відбудовувати населені пункти Харківщини, які постраждали від збройної агресії РФ.

"Загалом на деокупованих територіях України “Добробат” уже допоміг на понад 300 локаціях. Осередки цього волонтерського руху є також у Сумській, Чернігівській та Київській областях. Дуже радий вітати добровольців і на Харківщині. Вдячний кожному, хто підтримує нас у ліквідації наслідків російської агресії", - зазначив Олег Синєгубов.

Волонтери вже побували в м. Балаклія та с. Коробочкине, де затуляли побиті вікна ОСБ-плитами, щоб урятувати пошкоджене житло від повного руйнування. Також волонтери допомагають ремонтувати покрівлі, двері, укріплювати стіни тощо.

Заявки на допомогу “Добробату” передають органи місцевої влади або особисто власники пошкодженого житла через сайт організації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові планують відновити більше 60 будинків, зруйнованих обстрілами рашистів. Відновлення будинків планують зробити до кінця війни.

67 будинків, які постраждали від ворожих обстрілів у різних районах Харкова, планують відновити до завершення військових дій в Україні. Як повідомляють "Коментарі. Харків", про це в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. Мер Харкова розповів, що у місті понад 400 будинків зовсім не підлягають реновації. Люди, які залишилися без своїх домівок, розміщені у гуртожитках, поки не отримають інше житло.

"150 тисяч людей втратили дах над головою. Ми працюємо над тим, куди переселити людей, коли вони повернуться, як їм дати квартири у нових мікрорайонах, як побудувати ці мікрорайони, щоб люди могли жити та працювати у місті Харкові", - наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися