Не давали поховати: на Харківщині знайшли тіло чоловіка, який загинув від рук окупантів

Російські військові вбили чоловіка навесні та вкрали його машину.

У селі Черкаські Тишки на Харківщині поліцейські виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням. Місцеві мешканці розповіли, що під час окупації російські військові вбили чоловіка приблизно 21 квітня та забрали його автомобіль.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

На той час у селі Черкаські Тишки Харківського району проживали близько п’яти громадян. Місцеві мешканці час від часу обходили будинки та виявили тіло 58-річного сусіда, який проживав у будинку один.

Окупанти не давали місцевим поховати померлого. Лише через п’ять днів вони змогли це зробити у городі поряд з будинком.

Після звільнення населеного пункту про загибель брата до поліції повідомила його сестра. Для проведення слідчих дій на місце події виїжджали співробітники відділення поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 2, прокуратури та криміналісти.

В ході попереднього огляду тіла загиблого поліцейські встановили, що чоловік помер від вогнепального  поранення.

Для проведення судово-медичної експертизи тіло померлого направлено до моргу, після чого родичі зможуть поховати чоловіка у законному порядку.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Uaq6KWcwYcAQemHx4ifct3rfb.jpeg

QIbaXW1VnCqmkgHMqMdTZcKnH.jpeg

XxqV-RWk-1UGBBRZCzuBE8MQs.jpeg

znWA0xWP7a73EIclWQ7S3SqzI.jpeg

DwNmehdfjbJldpWPyte1jm4RP.jpeg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Два великі масові поховання з кількома сотнями людей знайшли на Харківщині. Як повідомляють "Коментарі. Харків", про це в інтерв'ю CBS News повідомив президент Володимир Зеленський.

Два стихійні цвинтарі також виявлені в Ізюмі, який був звільнений від російської окупації на початку вересня. "Ми знайшли велике масове поховання з половиною тисячі людей (в Ізюмі – ред.). Сьогодні я отримав більше інформації. Журналісти вже в дорозі. Вони знайшли ще два масові поховання, великі поховання з сотнями людей. Також йдеться про маленьке містечко Ізюм. У маленькому містечку є ще два масові поховання", – сказав Володимир Зеленський.

Президент України наголосив, що в першому випадку в Ізюмі були поховані цілі сім'ї, яких катували та вбили. "Дорослі, чоловіки та жінки, і маленькі діти з кулями в голові. Деякі частини їхніх тіл були відсутні", - сказав президент. Нагадаємо, що в Ізюмі з 16 по 23 вересня було ексгумовано 447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей та 22 військовослужбовці ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися